Kommentar

David Johnston og Don van Natta jr undersøker Ansar al-Islam i dagens New York Times: U.S. Focuses on Iraqi Links to Group Allied to Al Qaeda: De er fullt på det rene med mullah Krekar:
Members of the group, once led by Mullah Krekar, were trained in Qaeda camps in Afghanistan before the Sept. 11 terrorist attacks on the United States, and American officials believe the organization can be described as affiliated with Al Qaeda.

Some administration officials have described Mullah Krekar as a link between Mr. Hussein and Al Qaeda. Mullah Krekar, who was detained by Dutch officials last year, has dismissed the assertions as lies.

Det er nesten påfallende at de ikke nevner at han befinner seg vel i Norge. Journalistene går over til å drøfte Al-Qaida lederen Abu Mussab al-Zarqawi og en mulig forbindelse med ricin-terroristene i Storbritannia. Også Spania nevnes. Det nevnes også at Ansar al-Islam kan ha eksperimentert med kjemikalier til bruk for terrorister i Europa.

Men bevisene er ambiguous, – altså tvetydige, skriver de. Det skal også være spenning mellom etterretningstjenestene og administrasjonen som ønsker klare bevis. Etterretningen føler at administrasjonen kanskje leser mer inn i bevisene enn det er dekning for. Det blir spennende å se hva Powell kan legge fram 5. februar. Oppslagene bekrefter mistanken om at vi ikke er ferdig med Krekar og heller ikke norske myndigheters håndtering av saken.

Les også

-
-
-
-