Det er Cliff Moustache, grunnlegger av og kunstnerisk leder for Nordic Black Theatre i Oslo, som mener dette.

Nordic Black Theatre er en stiftelse som har som mål å utvikle unge multikulturelle kunstnere på og bak scenen.

Nå gir Nordic Black Theater forestillingen «Give Me a Crown» gratis til publikum på selveste Operaen, som en takk for all støtte gjennom mange år, skriver Dagsavisen.

– Etter tretti år i dette landet vil vi gi noe tilbake til folket som hele tida har støtta oss, slik at vi har klart å overleve her helt siden 1992, sier Cliff Moustache.

Han er opptatt av multikultur og trekker frem et minne fra de tidligste dagene i Norge.

– Mye har forandra seg siden 1992. Grünerløkka er noe annet i dag enn da, sier Moustache.

Han ler idet han tenker tilbake til 1993, da en skoleklasse fra Tøyen var invitert til å se oppsetningen av James Baldwins «Blues for Mr Charlie».

– Da en skuespiller fra Afrika og en fra Norge kom i konflikt, altså som del av stykkets handling, løp ungdommene opp på scenen for å hjelpe til med å ta den hvite skuespilleren, haha! Det glemmer jeg aldri. Wow, husker jeg at jeg tenkte, nå gjør vi noe interessant, når unge mennesker engasjerer seg sånn! Vi fikk selvsagt stoppa dem før noe skjedde. Heldigvis, haha!

Teatergründeren vil heller se muligheter enn problemer, og mener det er på tide å slutte å snakke om mangfold og heller forandre det som er nødvendig for at Norge blir et multikulturelt samfunn.

– Vi må slutte å snakke om mangfold. Vi må heller endre landskapet! Forandre på faste strukturer. Åpne opp for at alle i det norske samfunnet skal få leve og jobbe som de ønsker! sier Moustache.

Han mener at disse endringene vil bli ønsket velkommen av alle når de ser den positive effekten av det.

– For hvem er dette «mangfoldet»? Er det kun oss utlendinger? Eller er det alle i Norge? Vi trenger reell endring slik at alle får være med. Det tok lang tid å få kvinnelige regissører, kvinnelige teatersjefer. Men endringene kommer når mange nok innser at endringene innebærer en berikelse, sier Cliff Moustache.

Kunstneren mener imidlertid det fortsatt er behov for et eget teater som setter søkelys på utenlandske skuespillere.

– Nordic Black Theatre behøves ennå, for den nye generasjonen som har lyst å fortelle sine historier. Historier om Oslo i dag, nye og annerledes enn de gamle. Mitt ønske er å sitte i publikum. Jeg vil være vitne til at unge mennesker kjenner seg stolte av å bli scenekunstnere. At de overtar stafettpinnen, og kjærligheten til teateret, avslutter Moustache.

 

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.