NTB

Jan Helge Andersen anker dommen i Baneheia-saken, opplyser forsvareren til NTB.

– Jan Helge Andersen har bestemt seg for å anke tingrettes dom. Han sier seg ikke enig i rettens vurdering av skyldspørsmålet forteller Andersens forsvarer Svein Holden til NTB.

Da den to og en halv timer lange domsavsigelsen var avsluttet, valgte Andersen å ta betenkningstid for å avgjøre om han ville anke dommen.

Sør-Rogland tingrett slo tirsdag fast at han voldtok og drepte ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia for 24 år siden. Dommen var enstemmig. Han ble også dømt til å betale hver av foreldrene 650.000 kroner i oppreisning.

Andersen forklarte at det var tidligere kamerat Viggo Kristiansen som var initiativtaker, pådriver og den aktive part gjennom hele hendelsesforløpet. Retten så bort fra forklaringen og slo fast at han handlet alene.

Andersen ble dømt til to års fengsel, siden han allerede er blitt dømt til og har sonet 19 års fengsel for overgrep og drapet på Stine Sofie Sørstrønen (8). 21 år er det han maksimalt kunne dømmes til.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.