Storbritannias nye utenriksminister David Lammy studerte ved Harvard med Obama. Han var mot at Storbritannia skulle forlate EU og kaller Marine le Pen ondsinnet og fremmedfiendtlig. Han virker ikke kvalifisert for oppgaven.

Lammy er sønn av innvandrere fra Guinea.

Han er gift med historikeren og kunstneren Nicola Green som han har to sønner og en datter sammen med.Han var motstander av at Storbritannia skulle forlate EU og lover å styrke forholdet til unionen, blant annet ved å etablere en felles sikkerhetspakt.

Lammy sier han vil samarbeide med alle som blir ny amerikansk president. Men det er ingen tvil om hvor han har sitt hjerte.

I et innlegg i Time magazine kalte han Trump «en kvinnehatende nynazistisk sosiopat».

Han hadde nylig et møte med Mike Pompeo, Trumps utenriksminister.

Lammy har satt samme stempel på Marine le Pen som på Trump.

Forholdet til Frankrike kan imidlertid vise seg å bli en utfordring dersom Marine Le Pens ytterliggående høyreparti Nasjonal samling kommer til makten der.

Lammy har tidligere omtalt henne som «ondsinnet og fremmedfiendtlig», men han lover å samarbeide også med henne om det blir nødvendig.

Det er vanskelig å forstå at det er en diplomat som snakker. Hvis man i det hele tatt har tenkt seg å bli Storbritannias fremste diplomat ordlegger man seg på en annen måte. Lammy virker ikke kvalifisert for oppgaven.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.