NTB

Russlands president Vladimir Putin har ankommet Kasakhstan, hvor han skal delta på toppmøtet i Shanghai Cooperation Organisation (SCO).

I tillegg til det offisielle programmet skal Putin møte både Kinas president Xi Jinping og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Sistnevnte er gjest på det to dager lange toppmøtet, som starter onsdag.

I tillegg til Kina og Russland er de faste medlemmene i SCO India, Kirgisistan, Pakistan, Usbekistan, Tadsjikistan, Iran og vertslandet Kasakhstan.

I møte med vestlige sanksjoner har Putin og Xi stadig utvidet sitt samarbeid. De to har møttes mer enn 40 ganger, og senest i mai var Putin på besøk hos Xi i Beijing.

En annen viktig partner for Russland er India. Statsminister Narendra Modi har likevel valgt å sende sin utenriksminister til toppmøtet. Modi besøkte nylig G7-toppmøtet i Italia, og flere medier skriver at statsministeren ønsker å balansere sitt forhold mellom vesten og Russland

Indiske medier melder imidlertid at Modi reiser til Moskva neste uke, samtidig som Natos toppmøte i Washington.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.