NTB

Nato-landene har besluttet å sende en spesialutsending til Kyiv, opplyser en talsmann til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Den høytstående tjenestepersonen vil ha som oppgave å koordinere den politiske og praktiske støtten på bakken mens Ukraina fortsetter å forsvar seg mot den russiske invasjonen.

Nato-landene har toppmøte i Washington til uka. Der ventes lederne å formelt vedta en plan for å koordinere den militære støtten og opptreningen av ukrainske soldater i Nato-land. Formelt er den en del av Nato-oppdraget NSATU (Nato Security Assistance and Training for Ukraine).

Nato har hatt offisiell representasjon i Ukraina i nesten et tiår, inkludert et samarbeidskontor og et informasjon- og dokumentasjonssenter som har eksistert siden slutten av 1990-tallet.

Blant annet håndterer disse kontakten med ukrainske departementer og myndigheter, og de fremmer politiske dialog og praktisk samarbeid.

Den ventede lanseringen av NSATU kommer i forkant av presidentvalget i USA. Nato-landene har til nå koordinert Ukraina-støtten gjennom en gruppe ledet av USA.

Kontaktgruppas avhengighet av USA har ført til bekymring blant europeiske Nato-land om Ukraina-støttens framtid om Donald Trump skulle vinne det amerikanske presidentvalget.

Han har sådd tvil om fortsatt amerikansk Ukraina-støtte om han skulle bli president igjen.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.