USA avviser president Zelenskijs ønske om raskt NATO-medlemskap. Det ble kunngjort annonsert av USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan under pressekonferansen holdt av Det hvite hus fredag ​​angående Russlands annektering av fire ukrainske provinser.

Sullivan ble spurt under pressekonferansen om USA mener at et raskt NATO-medlemskap for Ukraina, som president Volodymyr Zelenskij har uttrykt ønsker om, er «mulig eller noe som USA seriøst vurderer».

– USA har vært tydelige i flere tiår på at vi støtter en «åpen dør-politikk» for NATO. Beslutninger om NATO-medlemskap er noe som skjer mellom de tretti allierte og landene som ønsker å bli medlemmer, sa Sullivan.

Jake Sullivan understreket at USA mener at en ukrainsk NATO-inntreden foreløpig ikke er oppe til diskusjon, men i stedet har til hensikt å støtte Ukraina gjennom fortsatt militær støtte og økte sanksjoner mot Russland.

– Akkurat nå er vårt syn at den beste måten for oss å hjelpe Ukraina på er praktisk støtte på bakken i Ukraina, og prosessen i Brussel (NATO-hovedkvarteret; red.anm.) bør tas opp en annen gang.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.