Leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, advarer Jonas Gahr Støre mot å inngå kompromiss med Høyre om EUs fjerde energimarkedspakke. 

– Fellesforbundet trenger ikke opplæring av strømliberalisten Solberg, som klippet snorer for strømkablene som snart har eksportert konkurransefortrinnet til norsk næringsliv ut av landet, tordner Eggum til Nationen.

Under Høyres sommerpressekonferanse inviterte Erna Solberg Arbeiderpartiet til å danne flertall med Høyre – hvis det trengs – for å innlemme EUs fjerde energimarkedspakke i EØS-avtalen.

Det får Eggum til å reagere.

– Arbeiderpartiet bør holde seg langt unna kompromiss med disse folkene, sier han.

Høsten 2023 gikk det mektige forbundet inn for å frikoble Norge fra EUs energiunion gjennom utmelding av Acer, EUs energibyrå.

Fellesforbundet er det nest største forbundet i LO, og Jørn Eggum gjør det klinkende klart hvor de står i norsk kraftpolitikk:

– Vi ønsker ikke at strømmen vår, som er avgjørende for norsk industri, skal være et spekulasjonsobjekt. Vi ønsker politisk kontroll over energiproduksjonen vår.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.