Machete er dukket opp som et våpen folk utstyrer seg med og man må spørre hvor lovgiverne er. Folk er blitt alvorlig skadet allerede og politiet avslører machete i bagasjen på biler og 9. juni, i forsøk på ran av en Circle K på Økern. Machete er fryktinngytende og med god grunn.

Betjeningen beholdt fatningen og nektet å utlevere pengene.

 

En mann i 20-årene er tiltalt etter at han i juni i år skal ha forsøkt å rane en Circle K-stasjon på Økern i Oslo med machete.

Ifølge tiltalen forsøkte han klokken 13.55 den 9. juni å rane til seg kassabeholdningen ved å gå fram til kassen, ta fram en machete og true de ansatte ved å si «gi meg alle pengene eller alt du har» eller lignende.

Ransforsøket lyktes ikke fordi de ansatte nektet å gi ham pengene.

Mannen kom seg først unna etter ransforsøket, og politiet trappet ned søket etter å ha lett etter ham i rundt tre timer.

– Vi har ikke fått pågrepet noen ennå. Men vi har en god beskrivelse av vedkommende, videoovervåking av hendelsen og vitneopplysninger, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo-politiet klokken 15.37 samme dag.

Saken mot mannen er berammet Oslo tingrett i oktober.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.