Den første uken av juli 2024 starter slett ikke i den globale oppvarmingens navn.

– Den kommende uken vil være preget av varierende vær og lavtrykk over hele landet, forteller vakthavende meteorolog, Eirin Ristesund til Nettavisen.

På mandag vil det være pent sommervær stort sett i hele landet, og meteorologen mener at folk bør utnytte godværet før det snur.

– Hvis jeg skal gi ett godt tips så er det å ta de gode øyeblikkene. Utnytt godværet før det snur, spesielt i Troms, sier Ristesund.

Men ikke alle får fint vær på mandag heller.

Vestlandet og Midt-Norge vil nemlig være preget av lavtrykk, vind og regn i starten av uken. Det er meldt 14 varmegrader og regn i Bergen mandag.

– Utover i uken er det lavtrykk. Alle har mulighet til å få regn de neste dagene. På tirsdag ligger nok regnbygen tyngst over Nordland og Trondheimsfjorden, sier meteorologen.

På tirsdag kan Bodø vente seg 15 varmegrader og 6.1 millimeter nedbør.

– Det er nedbør som gjelder denne uken. Det kan se ut som Østlandet ligger best an til opphold på onsdag, men det er ingen garanti. Vestkysten står mest i fare for å få den vedvarende nedbøren ut over uken, avslutter Ristesund.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.