NTB

Politiet har lansert en digital løsning som gjør at over 20.000 våpensøknader nå kan sendes inn på nett.

Løsningen ble lansert i juni og vil gjøre det enklere for innbyggerne å søke om våpen til sportsskyting, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet mottar hvert år ca. 90.000 våpensøknader, hvorav en firedel er til sportsvåpen.

Sportsvåpensøknader skiller seg fra andre våpensøknader da de er mer komplekse og krever mer dokumentasjon. Tidligere har saksbehandlerne i politidistriktene fått inn store mengder papir med data, av ulik kvalitet, knyttet til hver søknad.

Den nye løsningen forenkler søknadsprosessen for brukeren, i tillegg til mer effektiv behandling, ifølge politiet.

Behandling av søknaden skjer i våpenforvaltningens saksbehandlingsløsning, Blink. Blink har vært i bruk ved våpenkontor over hele landet i ett år, og allerede gitt gevinster knyttet til tidsbruk, datakvalitet og enhetlig saksbehandling.

– Digitaliseringen er langt fra ferdig. Ny funksjonalitet legges til etter hvert som løsningen videreutvikles, og målet er en mer effektiv og digital våpenforvaltning. Eksempler på kommende funksjonalitet er digitale søknader for våpendeler og for skyttere under 18 år, sier Knut Ertresvaag, teamleder for Våpen i Politiets IT-enhet.

Tidligere i juni la regjeringen fram et lovforslag om bruk av helautomatiserte avgjørelser for å effektivisere politiets sin våpenforvaltning og korte ned saksbehandlingstiden i våpensaker. Forslaget åpner for å helautomatisere saksbehandlingen i saker som er egnet til det.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.