NTB

Fransk påtalemyndighet har siktet en 19 år gammel mann og en mindreårig ungdom i Paris-regionen for å ha planlagt terrorangrep mot jødiske mål.

19-åringen er siktet for terrorkonspirasjon med hensikt om å utføre angrep og med å anskaffe og besitte våpen med terrorformål, sier en ikke navngitt kilde i rettsvesenet til nyhetsbyrået AFP fredag. Kilden opplyser at den mindreårige siktede ble pågrepet 13 juni.

De to skal ha kommet i kontakt i sosiale medier og planla «en voldelig aksjon rettet mot jødiske mål», sier kilden uten å komme med noen detaljer om planene.

Det er heller ikke kommet ut noen detaljer om de siktede, men antiterroretterforskere har uttrykt økende bekymring for den lave alderen til noen av dem som er pågrepet de siste månedene for planlegging av militante angrep.

Franske politikere har også fordømt økning i antall angrep mot landets jødiske samfunn, som er det største utenfor Israel og USA.

Sist lørdag vakte det raseri da en tolv år gammel jødisk jente ble voldtatt i en park i en Paris-forstad. To 13 år gamle gutter er pågrepet og siktet for voldtekt og for å ha kommet med antisemittiske fornærmelser.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.