NTB

I det som fremstår som en ny kurs i innvandringspolitikken, sier Donald Trump at alle som går ut av amerikanske universiteter bør få bli i landet.

Ekspresidenten, som vil forsøke å vinne makten tilbake i høstens valg, sier i et intervju torsdag at han vil gi alle utenlandske studenter som fullfører studier i USA et såkalt green card, en oppholdstillatelse, som kan føre fram mot statsborgerskap.

– Det jeg vil gjøre, er at når du går ut fra et college, så bør du automatisk få et green card sammen med vitnemålet, så du kan bli i dette landet, sier Trump og lover å ta fatt på oppgaven fra dag én.

Innvandring har vært en hovedsak i valgkampen hans for å komme tilbake til Det hvite hus, men Trump har hittil stått for en streng linje. Han har også gitt innvandrere skylden for kriminalitet, for å stjele jobber og offentlige ressurser og har antydet at de «forgifter vårt lands blod».

Det han skisserte torsdag peker mot en kraftig kursendring og vil innebære en betydelig utvidelse av innvandringssystemet.

Uttalelsen kom da den republikanske presidentkandidaten i en podkast fikk spørsmål om hva slags planer han hadde for å la bedrifter importere de «beste og smarteste» arbeidstakerne.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.