NTB

SVs støtte til et forslag i Stortinget fremmet av Fremskrittspartiet kan knekke melkeproduksjonen lengst nord i landet, frykter Bondelaget.

– Vi må legge ned hele melkeproduksjonen i Finnmark. Vi får ikke håpe at det går så langt, men det er klart at dette her drar i feil retning, sier leder i Finnmark Bondelag og melkebonde Lise Kaldahl Skreddernes til Nationen.

Hun omtaler seg som verdens nordligste melkebonde. Nå frykter hun at SVs støtte til Fremskrittspartiets forslag om å stoppe kutt i konkurransefremmende til tiltak i meierisektoren blir enden på visa.

Regjeringen ønsket å kutte i distribusjonstilskuddet til Tines konkurrerende meierier, noe SV mest sannsynlig vil sette foten ned for fredag.

Kaldahl Skreddernes frykter at konkurransen mellom mer sentrale gårder, som mottar de konkurransefremmende tilskuddene, blir så stor at det ikke vil lønne seg for Tine å hente melk lengst nord.

– Det var veldig overraskende. Vi har opplevd SV som distriktslandbrukets venn. Derfor føler vi at de nå går tvert imot. Det er ikke overraskende at et slikt forslag kommer fra høyresiden, men jeg er dypt rystet over at SV ser ut til å støtte dette forslaget, sier Kaldahl Skreddernes til avisen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.