NTB

Det israelske militæret (IDF) sier det om kort tid vil ha oppnådd målet med offensiven i Rafah.

I en uttalelse mandag hevder IDF at halvparten av Hamas’ kampenheter er ødelagt og at israelske soldater har det som omtales som operasjonell kontroll over 60 til 70 prosent av byen lengst sør på Gazastripen.

– Det vil kun ta noen få uker før militæroperasjonen i byen er fullført, sier IDF i uttalelsen.

Det israelske militæret startet offensiven mot Rafah i begynnelsen av mai. Målet var ifølge IDF å utslette Hamas’ kampenheter.

Rafah-operasjonen har vært svært kontroversiell og blitt møtt med kraftig internasjonal kritikk ettersom over 1 million palestinere befant seg i byen da offensiven startet. De aller fleste var internt fordrevne som hadde flyktet til Rafah fra andre steder på Gazastripen for å slippe unna kamphandlinger.

Nesten alle disse menneskene har nå flyktet fra Rafah til et område vest i enklaven. Den humanitære situasjonen er prekær ettersom svært lite nødhjelp kommer fram.

Ifølge uverifiserte opplysninger fra IDF har israelske soldater drept om lag 550 Hamas-krigere i løpet av 40 dager med kamper i Rafah. Samtidig er 22 israelske soldater blitt drept i kampene.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.