NTB

Den 19 år gamle kvinnen som er tiltalt for å ha drept Oliver Ravn Rønning i Porsgrunn i fjor, kan bli dømt til forvaring hvis retten mener hun er skyldig.

Oliver Ravn Rønning (22) døde etter å ha blitt slått i hodet og ansiktet gjentatte ganger med et balltre, framgår det av tiltalen som kommer til behandling i Telemark tingrett i Skien mandag.

Domstolen har satt av halvannen uke til saken.

Rønnings nå 19 år gamle kjæreste er tiltalt for drapet. Hun nekter straffskyld, men erkjenner å ha utøvd vold mot Rønning. Hun hevder imidlertid at hun handlet i selvforsvar, ifølge en kjennelse fra Telemark tingrett.

Tiltalen omfatter også to tilfeller av grov voldsutøvelse, hvor tiltalte skal ha tatt kvelertak på Rønning og dunket hodet hans gjentatte ganger i gulvet.

– Min klient erkjenner de faktiske forhold rundt drapet, men nekter straffskyld. De to andre postene i tiltalene nekter hun skyld for, sier forsvareren, advokat Heidi Ysen, til NTB.

Paret hadde flyttet inn i deres leilighet i Porsgrunn to dager før drapet. Tidligere samme kveld hadde også den tiltalte vært i kontakt med politiet i forbindelse med et besøk på legevakten.

Tiltalte ble først omtalt som mann, men identifiserer seg som kvinne.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.