NTB

Trenerveteranen José Mourinho (61) kan le hele veien til banken etter å ha skrevet under på en meget lukrativ avtale som trener for tyrkiske Fenerbahçe.

Klubben opplyste om portugiserens lønn i en børsmelding onsdag kveld. Mourinho har skrevet under på en toårsavtale med tyrkerne.

I børsmeldingen skriver Fenerbahçe at 61-åringen får en årslønn på 10,5 millioner euro. Det tilsvarer 120,7 millioner kroner.

Tyrkiske klubber er pliktige til å oppgi lønningene i kontrakter de inngår for å informere sin aksjeholderne. Offentliggjøringen skjedde tre dager etter at den store tyrkiske klubben presenterte Mourinho foran tusenvis av fans på stadion.

Klubben har imidlertid ikke omtalt størrelsen på eventuelle bonuser i Mourinhos kontrakt.

Mourinho har fått i oppgave å vinne den tyrkiske ligaen, noe Fenerbahçe ikke har klart siden 2014. Laget mistet tittelen forrige måned til rivalen Galatasaray, som sikret ligagullet med tre poengs margin.

Mourinho har ikke jobbet utenfor topp fem-ligaene i Europa siden 2004, da han forlot Porto etter å ha vunnet Champions League. Siden den tid har han ledet Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham og Roma.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.