Hamas er i stand til å stille krav: Hvis gislene skal utleveres – levende som døde – skjer det kun hvis Israel avslutter krigen og trekker seg helt ut av Gaza. Hamas vet at Israel aldri vil godta et slikt krav.

Hamas vil ikke gå med på en avtale om våpenhvile der krigen på Gazastripen fortsetter etter at gislene er løslatt, sier bevegelsens talsperson.

– Israel vil kun gjennomføre fase én av avtalen, hvor landet mottar noen av gislene, og så fortsetter krigen. Det er vi ikke klar for, sier Osama Hadan tirsdag kveld.

Ifølge ham vil Hamas kun godta en våpenhvileavtale dersom den inkluderer en permanent våpenhvile og en fullstendig tilbaketrekning av israelske soldater fra Gaza. (NTB)

Det er utenkelig at Israel vil gå med på å trekke seg ut og etterlate seg Hamas intakt. Det vil være det samme som å gi dem seieren. De kan krype frem fra gjemmestedene sine og gjenoppta kontrollen. Store summer vil strømme inn i området, de kan skumme fløten og grave nye tunneller. Så dumme er ikke israelerne.

Men kanskje Hamas tror Biden skal gi dem seieren?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.