Valgkampanjen til Donald Trump mottok donasjoner på nesten 53 millioner dollar det første døgnet etter at dommen falt i hysjpengesaken. Dommen ser ut til å øke støtten til Trump.

Den tidligere presidenten ble kjent skyldig på alle de 34 tiltalepunktene. Men det ser ikke ut til at dommen vil hjelpe Biden i den kommende presidentvalgkampen.

«I løpet av de 24 timene som har gått siden Crooked Joe Biden og hans håndlangere i New York fikk sin dom i en skinnrettssak, har Trump-kampanjen samlet inn 52,8 millioner dollar gjennom den digitale innsamlingsplattformen på nettet», skrev Trump-kampanjen.

«DET ER MER ENN 2 MILLIONER DOLLAR I TIMEN!»

Trump-kampanjen la til at over «en tredjedel» av disse donasjonene var fra nye givere, skriver Breitbart News.

En mørk dag for Amerika og den frie verden

I går forsøkte NTB-Reuters å fremstille det som om dommen var en stor seier for Biden-kampanjen, med overskriften «10 prosent av republikanere sier det er mindre trolig at de vil stemme på Trump».

Men i selve artikkelen kunne man lese:

Meningene blant registrerte republikanere er åpenbart delte, og 35 prosent av dem svarer at det nå er mer sannsynlig at de vil stemme på Trump.

Amerikanere liker a fair game, og det er en del av amerikansk kultur å støtte the underdog. Det minner litt om den norske helten Askeladden, som med ustoppelig humør og stort mot kjemper mot en dum og jålete adel.

På ett døgn samlet Trump inn mer enn Biden klarte i hele april.

«Det er tydelig at stadig flere amerikanere gjennomskuer Bidens valginnblanding og slutter seg til president Trump i bevegelsen for å redde nasjonen vår», legger Trump-kampanjen til.

Til sammenligning klarte Biden-kampanjen å samle inn kun 20,6 millioner dollar den dagen U.S. Supreme Court forkastet Roe v. Wade.

Støtten til Trump er ikke konsentrert rundt noen få, styrtrike støttespillere. Mandag morgen kunngjorde Trump-kampanjen at den hadde mottatt 34,8 millioner dollar fra små donorer.

En stemme fra en vanlig arbeider teller like mye som en stemme fra en styrtrik amerikaner.

Alle piler peker på Trump, til tross for dommen han er tildelt.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.