Gyda Ulrike Oddekalv er partileder for Generasjonspartiet, og er en ung kvinne med store ambisjoner. Som en av få partiledere har hun faktisk mange år i arbeidslivet bak seg.

Gyda har visjoner om å endre systemer i stedet for å fokusere blindt på enkeltsaker. Hun vil utvide horisonten, slik at vi tenker på lengre sikt, ikke bare fram mot neste års statsbudsjett.

Den unge partilederen er heller ikke redd for å komme med kontroversielle utsagn, for uten en åpen dialog hvor vi tør å si hva vi mener, så kommer vi ikke videre.

Erling Marthinsen intervjuer partileder for Generasjonspartiet, Gyda Ulrike Oddekalv.

Velkommen til Dagsorden spesial.

Korreksjon: Under sendingen sa intervjuer at det sto i programmet til Generasjonspartiet at de ønsket at elektrifisering av sokkelen burde skje ved hjelp av havvind. Dette er ikke korrekt.

Fra programmet:

«Norsk sokkel skal ikke elektrifiseres med energi fra land. Her vil havenergi være en langt mer fornuftig løsning. Generasjonspartiet sier nei til flere vindturbin-prosjekter med dagens teknologi.»

Generasjonspartiet hjemmeside

X: @oddekalvgyda

YouTube:

PodBean:

Kjøp «Europas underlige død» her.

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.