NTB

Russland har erobret et samlet område på 880 kvadratkilometer av ukrainsk territorium siden starten av året, hevder forsvarsminister Andrej Belousov.

– Fremrykningen er i gang i alle taktiske retninger. Totalt har 880 kvadratkilometer med territorium kommet under den russiske hærens kontroll i år, sier Belousov, ifølge statlige russiske nyhetsbyråer.

I tillegg har landet tatt kontroll over mer enn 28 bosetninger i Ukraina i mai, ifølge Belousov.

Dersom dette stemmer, vil Russland ha gjort større fremskritt i løpet av de siste fem månedene enn i hele 2023, da frontlinjen stort sett forble statisk til tross for en ukrainsk motoffensiv på sommeren.

Belousov sier samtidig at ukrainske styrker har trukket seg tilbake åtte til ni kilometer i Kharkiv-regionen.

Ukraina har vært under hardt press siden Russland innledet en større offensiv i Kharkiv i mai. Kyiv har også hatt mangel på ammunisjon, til tross for at USA godkjente 61 milliarder dollar i ny bistand forrige måned.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.