Biden-kampanjen arrangerte tirsdag morgen en pressekonferanse utenfor rettssalen på Manhattan der sluttprosedyrene i rettssaken mot tidligere president Donald Trump er i gang.

En av gjestene var skuespilleren Robert De Niro, som er en velkjent Trump-hater.

De Niro utløste fullt «Trump Derangement Syndrome» og hevdet at hvis Trump ble valgt, ville han «aldri» forlate embetet, skriver Breitbart News.

– Hvis han kommer inn, kan jeg si at han aldri kommer til å dra! Han kommer aldri til å dra! Det vet du. Han vil aldri gå av, sa De Niro.

– Hva betyr det? Er det et slikt land vi ønsker å leve i? Vil vi at han skal styre dette landet og si: ‘Jeg drar ikke, jeg er diktator på livstid’?

De Niro har flere ganger vist sin avsky for Donald Trump. I mars beskrev han Trump som «en sosiopat, psykopat og ondartet narsissist».

– Fyren [Trump] er et totalt monster og en slem, ekkel, hatefull person.

Dette sier altså De Niro, mens hans eget hat billedlig er nokså tydelig.

Ifølge Robert De Niro er Trump en sosiopat, psykopat og ondartet narsissist

Det er ikke nok for De Niro å skjelle ut Trump. Også hans tilhengere får gjennomgå, og blir kalt klovner og gangstere av skuespilleren.

Breitbart bruker navnet på en av De Niros mest kjente filmer i tittelen på forsiden: Raging Bull. For sin hovedrolle som bokseren Jake LaMotta vant De Niro sin andre Oscar. Nå spiller han den samme rollen igjen, antyder Breitbart.

Pressekonferansen kan fremstå som nok et eksempel på det Politico nylig beskrev som panikk i Biden-leiren. Biden selv har lenge vært nokså stille rundt rettssaken, og forsøkt å late som at den ikke er politisk. Tidligere har Det hvite hus uttalt at de ikke vil kommentere en pågående rettssak.

Det endret seg imidlertid tirsdag morgen da Biden-Harris-kampanjen kunngjorde at de ville holde en pressekonferanse utenfor rettssalen.

Les også:

Demokratene i full panikk over Bidens utsikter til gjenvalg

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.