Før i tiden kunne man risikere å låse seg ute av bilen, men i våre dager kan bilen selv låse deg inne i bilen, så verden går sannelig fremover: Tesla-eier Brianna Janel ble innelåst i Teslaen sin i 40 minutter i solsteiken i California på grunn av en en programvareoppdatering som slo ut både AC, vinduer og dører. Det ble en varm opplevelse, men på oppsiden fikk innslaget hun filmet fra stekovnen over tre millioner seere på TikTok.

I følge Carup.se startet det hele med at Briana besøkte hurtigmatkjeden Chick-fil-a, og mens hun satt i bilen og kyllingretten ble tilbredt benyttet hun anledningen til å oppdatere Teslaen – noe hun hadde hørt skulle ta rundt 20 minutter. Men oppdateringen tok slett ikke bare 20 minutter, og det Brianna ikke tenkte på var at under oppdateringer slår AC-en seg av – og Teslaens vinduer og dører kan ikke åpnes. Og utenfor var det veldig pent, varmt vær, for «it never rains i California»

Det hjalp heller ikke at hun sto på en naken, asfaltert parkeringsplass under stekende sommersol i 39 grader. Etter en stund begynte både varmen og panikken å gripe henne, og hva gjør man da? Da legger man ut en video på TikTok med sine lidelser, hvor hun bl.a sa:

– Jeg er så dum. Hvis du oppdaterer bilen mens du sitter i den, låses den. Svetten renner helt og jeg begynner faktisk å få litt panikk. Jeg har sittet her i over 30 minutter nå og håper jeg ikke går tom for luft. Jeg sitter her inne og blir tilberedt som en kylling.

Oppdateringen som skulle ta 24 minutter, tok hele 40 minutter og ga friske 46 grader i kupeen. Briana kom seg uskadd fra oppdateringen, men satte pris på å få AC‘n i gang, og trengte nok en forfriskende dusj etter badstuoppholdet. Det skal legges til at alle Tesla‘er har en nødåpnings-mulighet fra innsiden for slike krisetilfeller, og det kan være nyttig å vite om. Like nyttig som at batteribiler også vil nekte å starte hvis startbatteriet på 12 volt er flatt. Lenger har vi ikke kommet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.