Butikkjeden Netto føyer seg inn i rekken av danske selskaper som har avsluttet samarbeidet med Copenhagen Pride.

Netto avslutter samarbeidet med Copenhagen Pride etter de siste ukers uro rundt organisasjonen. Dette betyr at de stopper den økonomiske støtten.

Det bekrefter Henrik Vinther Olesen, kommunikasjonsdirektør i Salling Group, som driver Netto, overfor B.T.

– Vi har gjort dette fordi vi dessverre ikke har tillit til at det vil bli den nødvendige roen rundt Pride og den felles saken, sier han til den danske avisen.

Flere store danske selskaper og næringslivsorganisasjonen Dansk Industri har sluttet å støtte Copenhagen Pride.

Bakgrunnen er at Copenhagen Pride tidligere i år ba sine samarbeidspartnere om å ta stilling til spørsmål knyttet til konflikten mellom Israel og Hamas.

«Når vi inngår et partnerskap, forplikter vi oss gjensidig til å jobbe sammen for å forbedre forholdene for LHBTI+-personer på mange områder, inkludert å stille spørsmål og uttrykke vår bekymring om forretningsaktiviteter i Israel og de okkuperte palestinske områdene», skrev organisasjonen i en uttalelse 14. februar.

Tre uker senere hevdet de at de hadde uttalt seg feil, og at Copenhagen Pride ikke hadde valgt side i konflikten.

Men det kan vel hende at reaksjonen fra så mange økonomiske bidragsytere hadde en påvirkning.

På listen over selskaper som har trukket sin støtte til Copenhagen Pride, finner vi blant andre Maersk, Novo Nordisk, Nykredit og DFDS.

Henrik Vinther Olesen sier til B.T. at det vil bli vurdert om Netto skal gjenoppta samarbeidet med Copenhagen Pride neste år.

Tidligere i mai trakk Lars Henriksen seg som politisk leder og talsperson for Copenhagen Pride som følge av saken, men selskaper fortsatte å trekke sin støtte.

Copenhagen Pride ser ut til å ha passert en grense.

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.