Biden-administrasjonen fikk mandag skarp kritikk for å ha sendt kondolanser etter at presidenten og utenriksministeren omkom i en helikopterstyrt i helgen. New York Post skriver om saken.

Utenriksdepartementet skrev i pressemelding mandag:

USA uttrykker sin offisielle kondolanse for dødsfallet til Irans president Ebrahim Raisi, utenriksminister Amir-Abdollahian og andre medlemmer av deres delegasjon i en helikopterulykke i Nordvest-Iran.

Denne uttalelsen fra utenriksdepartementet gir absolutt ingen mening, skriver politisk kommentator Katie Pavlik på X.

– UD støtter og uttrykker kondolanser for mannen (kjent som slakteren i Teheran) som myrdet og trakasserte det iranske folket med vold. Hva er det?

Det bør ikke komme et eneste ord av sympati fra Biden-administrasjonen for Raisi, sa Richard Goldberg, tidligere tjenestemann i Det nasjonale sikkerhetsrådet til The Post før uttalelsen fra utenriksdepartementet kom:

– Hvis en massemorder i USA døde, ville ingen komme med sympatierklæringer; de ville komme med støtteerklæringer til ofrene. Det er akkurat det vi burde gjøre nå.

Omtrent samtidig med at meldingen fra utenriksdepartementet ble sendt ut, sto USAs viseambassadør i FN, Robert Wood, opp for å holde ett minutts stillhet for Raisi under et møte i FNs sikkerhetsråd.

Israelske kommentatorer var forferdet over Woods handling, og analytikeren Eitan Fischberger kalte det dypt skammelig, mens Ynets korrespondent Emily Schrader sa at FN applauderer en moderne Goebbels.

Seks timer tidligere møtte NATO voldsomme motreaksjoner på nettet da talsperson Farah Dakhlallah la ut en lignende sympatimelding.

Den tonedøve kondolansen fikk mer enn 3 500 svar på engelsk og arabisk fra brukere, hvorav mange krevde at Dakhallah burde få sparken på grunn av meldingen.

Barbara Starr, tidligere Pentagon-reporter for CNN, tagget NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i en tweet, skriver NYP:

– Offisielle @NATO-kondolanser for Raisis død? Er det sant? Full enighet i alliansen om dette Jens Stoltenberg?

– Hva med hundrevis av amerikanske og NATO-soldater som er skadet og drept av iranske veibomber, og som fortsatt er truet av Irans stedfortredere? Og lidelsene til sivile iranere og de som er sendt i døden?

Et bilde sier mer enn tusen ord

Den iranske presidenten var ansvarlig for disse menneskenes død. Det var derfor de kalte ham slakteren, skriver Asaad Sam Hanna:

– Det er derfor det iranske folket feirer hans død, mens EU sender kondolanser til Khamenaei og IRGC.

EU-presidenten kondolerer familien til slakteren fra Teheran

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.