Anthony Blinken sa det var opp til Ukraina om de vil gå til angrep på selve Russland. Gitt at USA leverer våpen for 61 milliarder dollar er dette det samme som å gi Ukraina frie hender. Selv gikk Blinken på pub og spilte rock.

– Vi har ikke oppmuntret til eller lagt til rette for angrep utenfor Ukraina, men i siste instans må Ukraina ta sine egne avgjørelser om hvordan de vil føre denne krigen, sa han.

Blinken lovet også mer luftvern, deriblant Patriot-systemer, slik Kuleba innstendig ba om.

Ukraina er trengt på slagmarken. Man vil kunne argumentere for at Blinkens uttalelser er uansvarlige, de nærmer seg en oppfordring.

Blinken ville egentlig bli rockemusiker og tirsdag opptrådte han på en bar. Reaksjonene i Ukraina er sterke. Folk dør, Blinken kommer med våpenløfter og spiller rockemusikk.

Blinken, som ankom Kyiv tirsdag, opplyser at president Joe Biden kan komme til å møte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i løpet av de neste ukene. På pressekonferansen uttrykte han også sterk støtte til en planlagt fredskonferanse for Ukraina som skal holdes i Sveits i juni.

Tirsdag kveld opptrådte Blinken sammen med ukrainske rockemusikere på en bar i Kyiv, der han sang og spilte gitar til «Rockin’ in the Free World». Opptredenen har fått blandet mottakelse i Ukraina, der enkelte skriver i sosiale medier at den var «tonedøv» i en situasjon der millioner av mennesker må leve med konsekvensene av den brutale krigen. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.