Straffene i Sverige beveger seg oppover i takt med den stadig grovere volden. En mann i 30-årene ble i mars i fjor skutt og drept i hjemmet sitt i Flemingsberg, sør for Stockholm. Nå er to unge menn dømt for drapet.

En 21 år gammel mann er dømt til livstids fengsel, mens en mann som var 17 år på gjerningstidspunktet er dømt til sju år i fengsel. En annen person ble dømt til åtte års fengsel for medvirkning til drap.

Mannen i 30-årene ble skutt flere ganger i hodet og kroppen da han åpnet døren til leiligheten sin natt til 7. mars i fjor. Det var både familiemedlemmer og barn til stedet da drapet skjedde.

Hendelsen knyttes til en konflikt mellom kriminelle nettverk i Södertälje, og ifølge retten ble drapet utført på ordre fra en eller flere ukjente personer. Det ble også planlagt over en viss tid, heter det i dommen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.