Hamas kunngjør at de har godtatt våpenhvilebetingelsene, men Israel svarer at Hamas har endret vilkårene ensidig og at de ikke kan godta dem i sin nåværende form.

Det sies at israelske tjenestemenn allerede sier at «dette ikke er det samme forslaget» til en avtale som Israel og Egypt ble enige om for 10 dager siden, og som har vært grunnlaget for de indirekte forhandlingene siden da. «Alle slags klausuler» har blitt satt inn, heter det i TV-reportasjen.

Disse nye klausulene dreier seg blant annet om kardinalspørsmålene om, hvordan og når krigen vil ta slutt, og hva slags garantier som tilbys i den forbindelse.

Hamas har ifølge rapporten skjerpet sine krav de siste dagene, og krever at krigen skal avsluttes i løpet av den første 40 dager lange fasen av avtalen, i stedet for i den andre eller tredje fasen.

Israel har på sin side gjentatte ganger avvist å avslutte krigen som en del av en gisselavtale i det hele tatt, og har i stedet insistert på at de vil gjenoppta kampene når avtalen er implementert, i samsvar med sine to krigsmål: å returnere gislene og ødelegge Hamas’ militære og styringsmessige kapasiteter.

Sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir sier Israel har fått nok av Hamas’ krumspring. Det er på tide å rulle inn i Rafah.

I virkeligheten har Israel krevd at Hamas overgir seg. De har tapt, men Hamas forsøker å vri seg unna.

Netanyahu sa i en kommentar på Minnedagen for Holocaust at Israel har staket ut kursen og vil stå den ut, om landet så skal gå hele veien alene. Mange tolket det som en hentydning til nyheten om at Biden har innstilt en våpensending som var klarert.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.