NTB

En moské i Stavanger fikk mandag et brev med uidentifisert pulver. Politiets bombegruppe har slått fast at pulveret er ufarlig.

Brevet inneholdt også hattrusler, sa talsperson Ahmet Coksurer i moskeen til Stavanger Aftenblad.

– Vi holder tilbake informasjon av taktiske hensyn, men vi har et spor å gå etter, sier operasjonsleder Steinar Knudsen til avisen.

Politiet ble varslet om brevet klokken 15.40. Nødetatene rykket ut til moskeen, som ligger i Hillevåg, og kjemikaliedykkere fra det lokale brannvesenet sikret pulveret.

Etter hvert ble politiets bombegruppe i Oslo tilkalt, og de ankom med helikopter i 19.30-tiden. Nå skal politiet gjøre vanlige undersøkelser på stedet.

En person var i kontakt med pulveret, men det ble ikke meldt om skade.

Ifølge VG er PST informert om saken og bistår det lokale politiet.

14 personer befant seg i bygget, ifølge Aftenbladet. Før alarmen ble avblåst, ble noen av dem evakuert ut gjennom et saneringstelt.

– Nesten alle er kjørt til sykehuset. De voksne takler det fint, men det er verre for barna. Det er ganske skremmende, sa talsperson Ahmet Coksurer til Dagbladet før det ble avklart at pulveret ikke var farlig.

Politiet anså ikke hendelsen som farlig for folk i området.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.