Jonas Gahr Støre skal tirsdag ha et møte med samtlige partier på Stortinget for å diskutere mer penger til Ukraina. Norge gir i dag 15 milliarder kroner hvert år over fem år, i det såkalte Nansen-programmet. Men det er ikke nok selv om USA nylig bevilget 61 milliarder dollar.

-Situasjonen er anstrengt, sier Støre.

-Eksperter sier at den amerikanske hjelpen heller ikke er nok til at Ukraina vinner, sier Kathrine Nybø i studio.

Støre bekrefter langt på vei det. Det trengs enda mer.

Støre er del av en koalisjon land som vil betale hva det koster. Eller: Det får koste hva det koste vil.

Det spørsmålet som ikke stilles er om tapstall, mannskap, og ødeleggelser. Og det viktigste spørsmålet for Norges del: Risikerer vi krig med Russland.

Alt er et spørsmål om våpen. Langtrekkende våpen. Men hvis det skal skje fort – hvem skal betjene dem? Det virker som om terskelen for å gripe inn er blitt lavere. Det står i andre medier, men ikke i norske. Vanlige journalistiske prinsipper gjelder ikke.

Men de gjelder når det handler om Gaza: Der er vi mot bombing, men i Ukraina kan det ikke bli nok bombing. Denne schizofrenien er så skrikende at man skulle tro at folk gjør seg sine tanker: Hvorfor skal Ukraina ha rett til å forsvare seg med alle midler, men ikke Israel?

Svaret er at de norske humanistene mener at ligningen ikke er slik. De mener at Israel er som Russland. Tygg litt på den og hva det innebærer. Espen Barth Eide har sagt det eksplisitt, det samme har Jan Egeland.

Dette kalles manipulasjon. Det møter heller ingen motforestillinger.

Siden krigen i Ukraina nå stadig mer føres i vårt navn og for våre penger må det være tillatt å kreve svar. Vi er ved å bli en krigførende part. Ukrainske og russiske soldater blir drept med våpen betalt av oss.

Stortingspartiene har ingen motforestillinger.

Da må vi ha dem. Det er vår rett.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.