Foto: Gorm Kallestad / NTB

En KrF-ansatt på fylkesnivå er anmeldt for underslag på inntil en million kroner. Underslaget er trolig blant de største i et norsk politisk parti.

Tilliten til de politiske partier og politikerne er under for tiden, og blir stadig utsatt for nye prøvelser.

Etter en rekke saker om juks med pendlerbidrag, inhabilitet, butikktyverier og studiefusk, kommer nå meldingen om et større underslag i KrF.

NTB beretter om saken.

Underslaget i partiet ble oppdaget ved en rutinekontroll i fjor og beløpet kan ha blitt underslått gjennom en treårsperiode.

– Våre undersøkelser viser at det er snakk om rundt én million kroner til sammen, sier generalsekretær Ingunn E. Ulfsten i KrF til Vårt Land.

Hun sier de bare kan anslå, siden saken fortsatt er under etterforskning.

Det var i juni i fjor at det ble kjent at Kristelig Folkeparti hadde anmeldt en tidligere KrF-politiker på fylkesnivå for underslag.

Politiet har fortsatt ikke avgjort om personen skal tiltales. De opplyser at nye avhør er planlagt og at de håper å være ferdig med etterforskningen til sommeren.

Det skal generelt svært spesielle omstendigheter til for at det ikke tas ut tiltale ved et såpass stort underslag.

I kjølvannet av avsløringen har KrF gjort endringer i det økonomiske reglementet for hele partiorganisasjonen.

Selv i det som mange har sett som moralens høyborg i poltikken, kan man ikke lenger basere seg på tillit. Det må innføres et strengt kontrollregime.

Vårt Land kjenner kun til én annen underslagssak i tilsvarende størrelsesorden: I fjor ble en tidligere kasserer i Rødt dømt til ni måneders fengsel for å ha underslått rett over én million kroner, ifølge NRK.

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.