Både fornybardirektivet og energieffektiviseringsdirektivet er en del av EUs fjerde energimarkedspakke. Nå henvender 23 norske organisasjoner seg til kommisjonen og oppfordrer den til å legge press på Norge for å få vedtatt energidirektivet.

Acer 4 er svært omstridt i Norge. Det er noe nytt at en lobbygruppe henvender seg til Brussel og ber om at det legges press på Norge.

Den biten klarerer Brussel godt selv. Da energikommissær Kadri Simson var i Norge truet hun Norge: Fornybardirektivet måtte være innført innen august. Trusslen falt i svært dårlig jord.

Nå hekter 23 norske organisasjoner seg på samme tog.

– Vi ser på EU-kommisjonen som vår nærmeste allierte i arbeidet med energieffektivisering i Norge, sier seniorrådgiver Bård Baardsen i Norsk Varmepumpeforening til Energi og Klima , som først omtalte saken.

Direktivet om energieffektivisering har ligget på vent i Norge i tolv år, ifølge Energi og Klima.

EU har tre ganger skjerpet kravene til energieffektivisering i bygg, siden det første av de tre direktivene trådte i kraft i 2012. Men ingen av disse er fulgt opp av skiftende regjeringer i Norge, skriver Energi og Klima. (NTB)

I brevet fra de 23 organisasjonene ber de om at kommisjonen setter en frist for innføring av energieffektiviseringsdirektivet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.