Reaksjonene er sterke etter at belgisk politi tirsdag stanset en høyrekonservativ konferanse i Brussel med henvisning til den offentlige sikkerheten.

Beslutningen om å stanse konferansen ble tatt av den lokale ordføreren i et av Brussels distrikter, Emir Kir. Han får krass kritikk av Belgias statsminister.

– Det er grunnlovsstridig å forby politiske konferanser, skriver Alexander De Croo på X.

Den euroskeptiske britiske populisten Nigel Farage og Storbritannias tidligere innenriksminister Suella Braverman var blant hovedtalerne på NatCon-konferansen.

Det var også ventet at Ungarns statsminister Viktor Orban ville dukke opp på dag to.

Farage og Braverman holdt sine innlegg tirsdag til tross for at politiet tok seg inn i lokalet og varslet arrangørene om at de ville stenge ned konferansen.

Tirsdag ettermiddag holdt politifolk vakt utenfor inngangen og hindret folk i å gå inn.

En talsperson for Storbritannias konservative statsminister Rishi Sunak tar også sterk avstand fra beslutningen om å stanse konferansen i Brussel.

– Dette er ekstremt urovekkende. Statsministeren er en sterk tilhenger og talsmann for ytringsfrihet, og han mener det bør være grunnleggende for ethvert demokrati, sier Sunaks talsperson.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.