FNs menneskerettsråd har nedsatt en kommisjon ledet av Navi Pillay som skal granske 7. oktober, men siden både menneskerettsrådet og Pillay er kjent for sin fiendtlige holdning til Israel, får de ikke tilgang til de overlevende.

– Når det gjelder Israels regjering, har vi ikke bare møtt mangel på samarbeid, men aktiv hindring av vår innsats for å samle bevis fra israelske vitner og ofre, sier Australias tidligere menneskerettskommissær Chris Sidoti, som er medlem av granskningskommisjonen.

– Jeg vil nok en gang appellere både til Israels regjering om å samarbeide, og til ofre og vitner til hendelsene i det sørlige Israel om å kontakte granskningskommisjonen, slik at vi kan høre hva de har opplevd, sier han.

Israel forsvarer beslutningen om å nekte granskerne adgang og sier at andre representanter for FN har fått møte ofre og overlevende.

– De 1200 som ble drept, kvinnene og jentene som ble voldtatt, gislene som ble tatt inn i Gaza, vet så altfor godt at de aldri vil få noen rettferdighet eller den verdige behandlingen de fortjener fra granskingskommisjonen og dens medlemmer, som tidligere har kommet med antisemittiske og antiisraelske uttalelser, heter det i en uttalelse fra israelske myndigheter. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.