Inkassobyrået Intrum, som har en markedsandel på over 30 prosent i Norge, opplyser at de nå ser en «all time high» på antall inkassosaker hos eldre over 60 år.

– Dette er et tydelig bilde som har dannet seg gjennom de siste ti årene, hvor de eldre får mer inkasso, mens de yngre får mindre. De eldre utgjør nå 15 prosent av den totale inkassomengden, mot 5 prosent for 14 år siden. Antall saker har doblet seg de siste seks årene for de over 60 år, skriver Eivind Evjen, pressesjef i Intrum Skandinavia, til Nettavisen.

Hovedsakelig er det snakk om inkassosaker innenfor netthandel, forsikring, telefon og strøm.

Veksten i antall inkassosaker er raskere enn befolkningsveksten, om man skal tro Morten Trasti, sjefanalytiker i Intrum.

– Det er nærliggende å tro at de som bikker 60 år tar med seg helt andre kreditt-vaner inn i alderdommen enn de som går ut av denne kategorien. Så de over 60 år blir en stadig mer kredittaktiv gjeng, sier Trasti.

Samtidig som inkassosakene hoper seg opp for de eldre, er det også snakk om flere betalingsanmerkninger for denne aldersgruppen.

Det er spesielt fordi antall inkassosaker falt som en stein under pandemien, sier Trasti.

– Unntaket var for de over 60 år. I tillegg til inkassosaker, gikk også antall betalingsanmerkninger opp, avslutter han.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.