NTB

Stadig flere barn som fødes på Gazastripen, er alvorlig undervektige og overlever ikke, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

– Flere leger, særlig på barnesykehus, forteller at de ser en kraftig økning i antallet barn med lav fødselsvekt. Mange overlever ikke den første tiden fordi de er for små, sier WHOs talsperson Margaret Harris.

Kamal Adwan-sykehuset, som er det eneste barnesykehuset nord på Gazastripen, tar nå imot minst 15 undervektige barn hver eneste dag, sier hun.

WHO makter ikke lenger å føre presis statistikk over barnedødeligheten i Gaza, ettersom 25 av de 36 sykehusene der er satt ut av drift etter israelske angrep og de resterende er overfylt av syke og sårede og mangler det meste.

De massive israelske angrepene fortsetter, og sikkerhetssituasjonen gjør at mange kvinner ikke lenger kommer seg til sykehus når de skal føde.

– Vi er vitne til en tilintetgjørelse av barns fysiske og psykiske helse i Gaza, sier Redd Barnas landdirektør for de palestinske områdene, Xavier Joubert.

– Det er samvittighetsløst at livreddende mat og medisinsk utstyr befinner seg ved grensen, bare noen kilometer unna der barn unødvendig og smertefullt dør av underernæring. Sult må aldri brukes som et våpen i krig, sier han.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.