NTB

Det russiske militæret rekrutterer trolig rundt 30.000 soldater i måneden for å holde i gang krigen mot Ukraina, ifølge britisk etterretning.

– Russland har fortsatt et betydelig kvantitativt overtak i konflikten og har mer våpenkapasitet og utstyr, skriver det britiske forsvarsdepartementet i sin daglige etterretningsoppdatering om krigen Russland startet for drøyt to år siden.

– Russland rekrutterer trolig omtrent 30.000 nye personer i måned og kan høyst sannsynlig fortsette å tåle store tap og fortsette angrep med mål om å slite ut de ukrainske styrkene, står det i oppdateringen, som er publisert på X/Twitter.

Britene mener de russiske styrkene har kunnet bygge videre på erobringen av Avdivijka i øst nylig og fortsette en gradvis fremrykking vestover.

– Det er nesten helt sikkert at de i mars tok kontroll over landsbyene Tonenke og Orlivka og fortsetter å kjempe om flere landsbyer. De har fortsatt å angripe flere steder langs fronten, men med få fremskritt de siste ukene, skriver britene.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.