NTB

Verdien på aksjene i Donald Trumps medieselskap steg med 16 prosent på debutdagen på Nasdaq-børsen. Selskapet er nå verdt 7,85 milliarder dollar.

Selskapet, som ble børsnotert under symbolet «DJT», er en fusjon mellom Trump Media og skallselskapet Digital World Acquisition Corp.

DJT er initialene til Trump, hvis fulle navn er Donald John Trump.

Før selskapet gikk på børs, var markedsverdien vurdert til rundt 6,8 milliarder dollar. Etter at sluttkursen endte på 57,99 dollar, er selskapet nå verdt 7,85 milliarder dollar.

Trumps eierandel på 60 prosent tilsvarer dermed rundt 4,6 milliarder dollar.

På et tidspunkt var aksjen opp hele 59 prosent, men den endte altså opp 16 prosent da handelsdagen var omme.

Mange av selskapets investorer er privatpersoner som enten forsøker å støtte Trump eller som håper på å tjene godt på børsnoteringen.

Men de har satset på et selskap som ennå ikke kan vise til noe overskudd. I fjorårets ni første måneder tapte Trump Media 49 millioner dollar. Selskapet tjente kun 3,4 millioner dollar samtidig som det måtte betale 37,7 millioner dollar i renteutgifter.

Det er Trumps sosiale plattform Truth Social som utgjør selskapets kjernevirksomhet.

Det er imidlertid ikke klart hvor mange brukere plattformen har. Et forskningsfirma kalt Similarweb anslår at Truth Social har om lag 5 millioner aktive mobilbrukere og nettbrukere – mot TikToks over 2 milliarder og Facebooks 3 milliarder.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.