Den høyprofilerte koranbrenneren, irakeren Salwan Momika, vil søke asyl i Norge. I Sverige har han et utvisningsvedtak hengende over seg.

– Terrorister får asyl og beskyttelse

– Jeg elsker Sverige og føler meg som en del av samfunnet. Å være svensk er ikke knyttet til et papir eller et statsborgerskap. Jeg føler at jeg tilhører dette samfunnet, men dessverre har Sverige sviktet meg. Jeg flytter til et land som aksepterer og respekterer meg. Sverige gjør det ikke, sier han til den svenske avisen Expressen.

Momika kom til Sverige våren 2018 og fikk midlertidig oppholdstillatelse i april 2021. I 2021 ble han dømt for å ha fremsatt trusler. I oktober 2023 stadfestet Migrationsdomstolen et utvisningsvedtak mot Momika. 

Pris på hans hode

– Jeg er på vei til Norge. Sverige tar bare imot terrorister, de får asyl og beskyttelse, mens filosofer og tenkere blir deportert.

I Irak er det utlovet en dusør på to millioner dollar og en koran laget av to kilo gull til den som dreper Momika. Regjeringen i Bagdad har bedt om å få ham utlevert. 

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.