NTB

Sju personer med tilknytning til hackergruppen APT31 er tiltalt i USA. Gruppen skal stå bak flere angrep over flere år, og skal også ha rettet seg mot Norge.

USA beskriver APT31 som et «cyberspionasjeprogram» drevet av Kinas departement for statssikkerhet. De sju tiltalte anklages for å ha vært delaktige i angrep for å få tilgang til epostkontoer, skylagringskontoer og telefonoppføringer.

Tiltalen i USA beskriver det de kaller en 14 år lang global hackeroperasjon, designet for å hjelpe Kinas «økonomiske spionasje og mål for utenlandsk etterretning», heter det i en pressemelding
fra det amerikanske justisdepartementet.

I tiltalen nevnes også angrep mot norske myndigheter og en norsk flernasjonal tjenesteleverandør. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier til Dagbladet
at det dreier seg om dataangrepene mot Statsforvalteren og Visma AS i 2018.

– PST henla etterforskningen sommeren 2021, men gikk samtidig ut med at etterretningsspor pekte tydelig i retning av hackergruppen APT31, sier Atle Tangen, avsnittsleder for kontraetterretning i PST til avisen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.