Politihuset i Alta sentrum. Alta politistasjon. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Politiet i Finnmark pågrep søndag en mann med på en buss i Alta. Mannen oppførte seg truende mot passasjerer

Palmesøndag ble innledet på lite fredelig vis i Alta i Finnmark. Politiet måtte rykke ut og pågripe en truende mann  på en buss, mannen var væpnet med en hammer.

NTB melder om saken.

– Mannen skapte frykt blant de andre passasjerer. Mannen i 30 årene er satt i arrest og politiet har igangsatt etterforskning, skriver Finnmark politidistrikt på X/Twitter.

Bussen var på vei fra Talvik til Alta. Pågripelsen fant sted i 13-tiden søndag.

– Det var en passasjer som hadde ringt inn da mannen kom på. Mannen var verbalt utagerende og fortalte at han skulle bruke hammeren. Det er ingen som er skadd, sier operasjonsleder Gunnar Øvergaard i Finnmark politidistrikt til NRK.

Selv om ingen ble skadd, har de trolig gjort inntrykk på de andre busspassasjerene å bli truet med en hammer på det som skulle være en fredelig første søndag i påsken 2024.

Mannen er satt i arrest og politiet har startet etterforskning. Politiet bekrefter at de har kjennskap til mannen fra før.

Det gis ikke nærmere opplysninger om mannen og hva som kan ligge bak det hele.

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.