En onkolog i Kentucky som har studert mer enn 5000 nær-døden-opplevelser, mener at hans forskning kan bevise at det utvilsomt er et liv etter døden. New York Post skriver om saken.

Dr. Jeffrey Long grunnla forskningsrådet Near-Death Experience Research Foundation i 1998, etter å ha blitt fascinert av nær-døden-opplevelser (NDE) mens han fullførte sine medisinstudier.

I et essay i Insider definerer han NDE som noen som enten er klinisk død eller i koma, uten hjerteslag, men har en klar opplevelse der de ser, hører, har følelser og har kontakt med andre vesener:

– In a new essay for Insider, he defines NDEs as “someone who is either comatose or clinically dead, without a heartbeat, having a lucid experience where they see, hear, feel emotions, and interact with other beings.”

Long samler inn og analyserer historier fra mennesker som har opplevd NDE. Han forteller at han har overveldende bevis for at det absolutt er et liv etter døden:

– In the face of overwhelming evidence, I’ve come to believe there’s certainly an afterlife, he said.

Mens alle nær-døden-opplevelser er forskjellige, har Long merket seg flere konsistente mønstre.

Omtrent 45 prosent av pasientene rapporterer en ut-av-kroppen-opplevelse. Long forklarte at folk som flyter ut av sin egen kropp, hevder at bevisstheten deres skiller seg fra deres fysiske kropp, slik at de kan se og høre hva som skjer rundt dem.

– About 45% of patients report an out-of-body experience. Long explained that people claim “their consciousness separates from their physical body, usually hovering above,” allowing them to see and hear what happens around them.

Andre sier at de er fraktet inn i et annet rike, og mange hevder å ha sett et lys i enden av en tunnel, blitt møtt av avdøde mennesker de er glad i og at livet passerer i revy:

– Others “say they’re transported into another realm,” with many claiming to have passed through a tunnel, seen a bright light, been greeted by a deceased loved one and watched their life “flashing before their eyes.”

Long innrømmet at disse observasjonene er blitt klisjeer, men sa at små barn som sannsynligvis ikke er blitt fortalt om disse historiene, har beskrevet lignende opplevelser.

Han har ikke funnet noen vitenskapelig forklaring på disse erfaringene, men har studert hjerneforskning og vurdert alle mulige forklaringer på NDE. Poenget er at ingen av studiene holder vann, sier Long.

Dr. Bruce Greyson, professor emeritus i psykiatri og atferdsvitenskap ved University of Virginia, er enig i at alle NDE er ulike, men fant de samme konsistente mønstrene som Long.

Greyson ble inspirert til å studere fenomenet etter at han selv opplevde en nær-døden-opplevelse. Han mener det er overveldende bevis som peker på at den fysiske kroppen ikke er alt vi er. Det ser ut til å være noe som er i stand til å fortsette etter at kroppen dør, men han har ingen forklaring på det:

– I think the evidence overwhelmingly points to the physical body not being all that we are,” he told The Post in 2021. “There seems to be something that is able to continue after the body dies. I don’t know what to make of it.

After Death (2023) | Official Trailer.

«After Death» er en spillefilm som utforsker hva som skjer etter at vi dør, basert på ekte nær-døden-opplevelser, fortalt av forskere, forfattere og overlevende.


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.