En mann av utenlandsk opprinnelse, som tilsynelatende uprovosert forsøkte å drepe en etnisk norsk mann med kniv utenfor et utested i Bergen, stilles for retten neste uke.

Tiltalte var i slutten av 30-årene da drapsforsøket skjedde. Han har et navn som er vanlig i Nord-Afrika og har sittet i varetekt siden tidlig i oktober 2023.

Politijurist Andreas Haldorsen sa til avisen BA at angrepet virket tilfeldig, og at det var ren tilfeldighet som gjorde at fornærmede ikke ble drept.

– Det var ekkelt. Han lå ved døråpningen, og hadde et stygt sår fra et knivstikk langt ute på venstresiden av magen, fortalte et øyenvitne til BA.

Tiltalen er konsis, og forteller om to knivstikk:

Torsdag 28. september 2023 ca kl. 02.30 utenfor baren Folk & Røvere i Sparebanksgaten 4 i Bergen sentrum, forsøkte han å drepe [fornærmede] ved å stikke ham to ganger i overkroppen med en kniv. [Fornærmede] døde ikke av skadene, idet kniven ikke traff vitale organer.

Drapsforsøk har strafferamme på minimum seks år. Tiltalte er naturligvis også siktet for å ha båret «kniv eller lignende skarp redskap» på offentlig sted.

Det fremgår dessuten av tiltalen at mannen er tidligere straffedømt, noe som kan føre til en strengere straffeutmåling.

Det er satt av tre dager til straffesaken i Hordaland tingrett.

Mann ble løslatt etter knivstikking i Bergen – pågrepet på nytt

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.