Ordfører i Bjørnafjorden, tidligere statsråd Terje Søviknes (FrP), advarer mot det han omtaler som en regional og nasjonal tendens som har gitt lavere terskel for å bære kniv og andre våpen.

Søndag kveld ble en 15-år gammel gutt knivstukket i magen og flere andre steder av en 16-åring på bussterminalen på Osøyro. 15-20 vitner var til stede.

– Nasjonal utfordring

Os og Fusaposten har intervjuet Søviknes, og lurer på om det er trygt å være ungdom i kommunen.

– Det skal være trygt, svarer Søviknes med trykk på «skal», men legger til at den økte tendensen til at ungdom bevæpner seg er «en nasjonal utfordring som politiet og alle som har med ungdom å gjøre må ta på største alvor.»

Han benytter samtidig anledningen til å advare mot å stigmatisere ungdommer som oppholder seg på bussterminalen, der det også tidligere har vært noen voldshendelser.

Statsforvalteren åpner tilsynssak

16-åringen er kjent av politiet fra før og har ifølge Bergens Tidende bodd på institusjon i regi av barnevernet. Han skal ha vært registrert på et tosifret antall adresser på Vestlandet og er ikke opprinnelig fra Bjørnafjorden kommune. Statsforvalteren har tatt kontakt med barnevernet og åpnet tilsynssak på grunn av sakens alvorlighet.

Gutten er siktet for drapsforsøk og varetektsfengslet i en uke. Han nekter straffeskyld. Forsvarer Anette Vangsnes Askevold avviser grunnlaget for siktelsen.

Politiet har ikke gått ut med flere detaljer om de involverte, men det skal ifølge lokale kilder dreie seg om to etnisk norske gutter.

Annen voldsepisode kan være foranledningen

Et snaut døgn før knivstikkingen ble en enslig unggutt slått i ansiktet på et annet busstopp i kommunen, mens voldsmannens vennegjeng filmet og spredde klippet i sosiale medier. Politiet undersøker en eventuell sammenheng.

Ifølge lokalavisen Midtsiden.no skal den siktede i knivstikkingen også ha vært til stede ved denne hendelsen. Ifølge vitner var det da han søndag kveld ble konfrontert med delingen av videoen at han trakk opp en kniv fra sekken og gikk til angrep på den yngre gutten.

Først da en av siktedes kamerater gikk i mellom sluttet han å hugge med kniven mot 15-åringen som lå på bakken.

Dykkere søkte denne uken etter kniven i to elveløp i Os sentrum. Onsdag ettermiddag (28.02) opplyser politiet at den er blitt funnet, men vil ikke si hvor.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.