Caspar David Friedrich (1774–1840).
Olje på lerret, 22.5 x 30,5 cm, Nasjonalmuséet, Oslo.

Tysk titel: Greifswald im Mondschein..

Dette er det annet av i alt to av Caspar David Friedrichs oljemalerier vi finner i Nasjonalmuséet i Oslo. Motivet er her hans fødeby Greifswald ved Østersjøen i Nordøst-Tyskland. Fra 1631 til 1815 lå området under den svenske krone som en del av svensk Pommern inntil det ble overført til kongeriket Preussen.
Litt nesten samtidig musikk – Dover-kvartetten, som består av Joel Link og Bryan Lee, fiolin, Milena Pajaro-van de Stadt, bratsj og Camden Shaw, cello, spiller annen sats, Andante, fra Franz Schuberts (1797-1828) Strykekvartett i a-moll op. 29 (1824).

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.