Caspar David Friedrich (1774–1840)
Olje på lerret, 22,2 x 30,5 cm, Hamburger Kunsthalle.

Tysk titel: Hügel und Bruchacker bei Dresden.

Caspar David Friedrich ble faktisk født som svensk undersått, i Greifswald i den del av Pommern som ble avstått til Sverige ved freden i Westfalen 1648. og forble svensk til 1815, da det skjedde en del grenseendringer Danmark ga fra seg Norge til Sverige, som på sin side overlot Finland til Russland. Og til slutt forsynte Preussen seg med det tidligere svenske Pommern. (Ironisk nok er navnet Pommern en germanisering av det polske Pomorze, som omtrent betyr Ved havet).

Han fikk sin første utdannelse ved akademiet i København, og bosatte seg i Dresden fra 1798. De fleste av hans motiver er hentet fra Østersjøkysten og Dresden med omegn.

En av Caspar David Friedrichs samtidige var komponisten Ludwig van Beethoven (1770-1827). Hans strykehvartett nr.12 i Ess-dur op.127, ble skrevet omtrent samtidig med at bildet ble malt. Alban Berg-kvartetten spiller.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.