InFact har gjennomført en meningsmåling om Drammen kommunes omdømme i etterkant av vedtaket om nei til flere ikke-vestlige flyktninger.

På spørsmålet «I hvilken grad mener du at Drammen kommunes omdømme har blitt påvirket som følge av flyktningsaken?» svarer 47,6 prosent at den blir påvirket i stor eller svært stor grad.

27,6 prosent av de spurte mener omdømmet påvirkes i liten eller svært liten grad, skriver Drammens Tidende.

Omdømmeekspert Hans Geelmuyden, som var med på å starte det toneangivende PR-byrået Geelmuyden Kiese i 1989, er enig med sistnevnte.

– Hva gjelder Drammens omdømme, er jeg ikke bekymret en millimeter. Det har kommet meget godt fram fra Jon Helgheim og andre at Drammen har vært en integrasjonsmaskin som har tatt imot det de skal av folk som trenger hjelp. Så har man kommet til en terskel der de sier «nå må vi tenke oss om, nå har vi problemer med å integrere». Og det tror jeg mange kjenner seg igjen i også ellers i landet, så jeg ville ikke vært bekymret, sier Geelmuyden.

Notorisk kriminell somalier i Drammen

Geelmuyden mener det er mulig å snu problemstillingen på hodet.

– Jeg tenker det er ansvarlig. Den generelle debatten har gitt oss et nyansert innblikk i utfordringene Drammen står overfor. Dette gjelder en rekke østlandsbyer, men Drammen har her vært ærlige nok og løftet det opp som en problemstilling, sier han, og legger til:

– Fordi det er ganske mange som er bekymret for segregering i norske byer rundt Oslofjorden, der det er fare for gettoer, ikke fellesskap. Drammens politikere er nå villige til å ta den debatten.

PR-eksperten viser videre til at Drammen har mange innvandrere som kommer til kommunen etter å ha bodd fem år i andre kommuner.

– Poenget er at mange av disse kommer til Drammen etter fem år, og da uten at det medfølger noen støtte. Da blir de Drammens utfordringer. Om pengene kunne gått til innbyggertjenester, ville det også bidratt til en mer attraktiv by, avslutter Geelmuyden.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.