Moses J. Lopez (30) ble dømt til 22 års fengsel for knivdrapet på 43 år gamle Reese Lawhon, en drosjesjåfør i Portland. Drapsmannen i Oregon fremstiller seg som et offer og nekter å ta ansvar for fjorårets tragedie som skjedde på påskesøndag.

Moses J. Lopez (30) som identifiserer seg som transkjønnet, ble onsdag dømt til 22 års fengsel for knivdrapet på 43 år gamle Reese Lawhon, en drosjesjåfør for Radio Cab i Portland.

Drapsmannen i Oregon smilte da den sørgende familien til Reese snakket i retten. Han nekter å ta ansvar for fjorårets tragedie som skjedde på påskesøndag, skriver New York Post.

Lopez hadde erkjent straffskyld for first-degree manslaughter og ulovlig bruk av et våpen i bytte mot 22 år i fengsel – en mindre straff sammenlignet med den opprinnelige siktelsen for second-degree murder – forsettelig drap i andre grad.

Manslaughter betyr som regel uaktsomt drap og at personen ikke hadde hensikt til å drepe noen. Familien til Reese Lawhon er ikke fornøyde med straffen og mener Lopez burde fått livstid uten mulighet for løslatelse for det brutale drapet.

Den 9. april 2023 skal Lopez ha festet på en bar i Portland sentrum. Da noe gikk galt ringte han 911 og sa han trengte skyss hjem. De ba ham ringe etter drosje, noe han gjorde.

Personen hos Radio Cab som tok imot bestillingen til Lopez tastet inn feil adresse og da Lawhon plukket opp den transseksuelle mannen endte de opp i et av byens dårlige nabolag.

Lawhon innså feilen og begynte å kjøre til riktig sted, mens Lopez som satt i baksetet bøyde seg fram og knivstakk ham til døde.

Vitner på tidspunktet for knivstikkingen så en person i blodige klær komme ut av drosjen og kastet et knokejern med et knivblad på bakken.

Politiet fant Lawhon død inne i drosjen med to stikk i nakken.

Dette er første gangen vi hører om drapet og medier fortsetter å skjule at Lopez er en transseksuell mann. Nyhetskanalen 8 KGW identifiserer drapsmannen som kvinne.

Woman who killed Portland Radio Cab driver sentenced to prison.

Lopez nektet å ta ansvar for mordet og fremstilte seg selv som offer. Han sa i retten onsdag:

– Jeg endte opp i en veldig skummel del av byen hvor jeg var oppriktig redd. Jeg nekter å be om unnskyldning for mangelen på hjelp som jeg så desperat trengte.

Lopez henvendte seg til Lawhons familie, men klarte likevel ikke å be om unnskyldning for drapet, skriver New York Post:

– Jeg vil at dere skal vite at jeg aksepterer måten dere føler dere på. Jeg beklager det som skjedde, og jeg beklager at dere mistet noen dere elsket. Jeg håper at noe en dag kan gi dere fred i sjelen din.

Drosjeselskapet fordømte drapsmannens unnskyldninger og kalte dem skammelige. De sa at Lawhon hadde innsett feilen og var den første personen som kunne ha løst problemet.

Lopezs advokater ga flere unnskyldninger for klientens handlinger. Han skal ha hatt en tøff barndom og blitt tvunget til å forlate hjemmet i Oregon i ung alder. Advokat Carmen Taylor sa at han var offer for vold, men kunne ikke nevne eksempler.

Lawhons familie er knust. Han var billedkunstner og en anerkjent musiker og ble husket som omsorgsfull, vittig og kjærlig mann som fikk alle til å smile og le.

Claire Pearce, en av Reese Lawhons to søstre sa at vi forteller barna våre så mange ganger at det finnes ingen monstre under sengen eller i skapet, men alt er løgn:

– Moses Lopez er et monster og vil alltid være det.

– We tell our kids so many times that monsters aren’t under the bed or in the closet, but it’s all a lie, said Claire Pearce, one of Reese Lawhon’s two sisters. Moses Lopez is a monster and will always be one.

Her forteller aktivist Andy Ngô hvordan medier jobbet med å skjule at Reese Lawhons drapsmann er transseksuell.

Laura Ingraham Fox News: Portland media obscure trans identity of a suspect accused of murdering cab driver in a surprise attack.


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.