NTB

Det ble registrert tusenvis av antisemittiske hendelser i Storbritannia etter utbruddet av krigen mellom Hamas og Israel, mer enn noen gang før.

Til sammen ble det registrert 4.103 slike hendelser av organisasjonen Community Security Trust (CST), som gir råd til Storbritannias rundt 280.000 jøder om sikkerhetsspørsmål.

Tallet er det høyeste siden CST begynte å føre statistikk i 1984 og mer enn dobbelt så mye som året før. Bak det ligger en flom av trusler, hatefulle ytringer, vold og hærverk mot jødiske institusjoner og eiendommer, ifølge CST.

– Britiske jøder er sterke, men eksplosjonen i hat mot samfunnet vårt er en total skam, sier leder Mark Gardner i en uttalelse.

Ifølge CST ble to tredeler av tilfellene registrert på eller etter 7. oktober, da Hamas gikk til angrep mot Israel og drepte rundt 1140 mennesker. Siden er mer enn 28.500 palestinere drept og 68.200 såret, ifølge helsemyndighetene på Gazastripen.

CST registrerte 266 tilfeller av angrep mot jøder i fjor, nok en toppnotering, og halvparten av disse fant sted i områder med store jødiske lokalsamfunn, blant dem Nord-London og Manchester.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.