Man forstår at man lever i et samfunn i forfall når det er en nyhetssak at bussene går. Det som tidligere var en selvfølgelighet er endret til et mirakel.

Mandag formiddag ble alle leddbusser tatt ut av trafikk. Klokken 15.09 melder Morten Nesvik i Kolumbus at leddbussene settes i trafikk igjen.

– Veiene ser bare og fine ut nå, men det vil fortsatt være en del forsinikelser, sier Nesvik til Stavanger Aftenblad.

Flere studenter ved UiS rakk ikke eksamen, som derfor ble utsatt. Ifølge NRK gjaldt dette ni eksamener.

Ni eksamener er utsatt på Universitetet i Stavanger på grunn av at studentene ikke kommer seg til universitetet på grunn av store problemer i trafikken. Eksamene er utsatt til klokken 09.30.

Problemet er at det snødde i februar. Slike utfordringer klarer ikke det norske samfunnet å håndtere i 2024.

Busstrøbbel også i Stavanger: 74 busser må parkeres grunnet snøvær

Løsningen til Connect Bus, som kjører rutebussene på Nord-Jæren på oppdrag for Kolumbus, er å parkere alle leddbussene.

– Bussene spinner på flat mark. Dette vil helt klart få konsekvenser for ettermiddagstrafikken, sa trafikksjef Stein Enersgård.

Hvorfor man har endt opp med busser som spinner på flat mark nevnes ikke. Men 74 leddbusser ble tatt ut av trafikken. Dermed blir det en vesentlig redusering av trafikken.

For en times tid siden var visstnok leddbussene i drift igjen. Men det forventes fortsatt både forsinkelser og kanselleringer i ettermiddag. Heldigvis har Kolombus en app man kan stirre på når bussene ikke går.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.